”Egentligen ganska alldaglig” säger han blygsamt om sin egen stil, men något utöver det vanliga har uppenbarligen Pär Lernström, 30. När tidningen Café delade ut sitt årliga modepris i går utsågs nämligen den nya ”Idol”-programledaren till ”Sveriges bäst klädda man 2011”.
– Oerhört smickrande. Särskilt när man själv är intresserad och jobbar i en bransch där ytan faktiskt har ganska stor betydelse, säger Pär. Men egentligen klär jag mig ju bara i det som jag känner mig bekväm i och tycker att jag passar i.

Adam Tensta, 28, fick pris som årets bäst klädda artist. Hans stilrecept är ”ofta kängor, alltid jeans, ibland bombarjacka”.
– Kläder är ett av mina uttryckssätt. De senaste åren har jag haft mörka kläder för att matcha sinnesstämningen när jag skrev min skiva ”Scared of the Dark” – och det hänger kvar lite, säger Adam, vars tre svenska favoritmärken i höst är The Local Firm, Uniformes for the Dedicated och Lagom.

Café har även listat Sveriges sämst klädda 2011. En av dem som du inte bör inspireras av är The Poodles-sångaren Jacob Samuel, vars stil tidningen liknar vid Willy Wonkas.

En annan som får tummen ner är den kända brottslingen Mille Markovic, ”som för tankarna till en Vasaloppsfunktionär”.