ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Har ditt jobb råkat ut för en 90-talist än?

Insändare · 25 Jul 2018
Uppdaterad 9 Jul 2019

Visst hade de en rätt så fri uppväxt – men inte riktigt så fri, skriver insändarskribenten. Foto: Unsplash


De är verkligen en speciell skara, skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

pil
Detta är en insändare

Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning. Observera, den här texten publicerades 25 juli 2018.

Narcissister, lata och curlade av sina föräldrar.

Så kan det låta när denna stora generation nämns ute på arbetsmarknaden. De födda på 90-talet är verkligen en speciell skara. Uppväxta i den digitala revolutionen med internet och mobiltelefoner. Tekniken som utvecklades i rasande fart. Allt ska gå fort. Som 90-talist är det många krav som ställs på en. Krav som de äldre generationerna troligtvis aldrig kommer att förstå.

quotation startSom 90-talist har man under hela sin barndom fått höra att man är bäst, starkast och smartast – ”du kan bli vad som helst”. quotation end

Något som den äldre generationen älskar att göra är att peka finger och slänga ur sig fördomar om de yngre. Men inte har väl de unga gått och uppfostrat sig själva?

Visst hade de en rätt så fri uppväxt – men inte riktigt så fri. Som 90-talist har man under hela sin barndom fått höra att man är bäst, starkast och smartast – ”du kan bli vad som helst”. Guldmedaljerna delades ut till alla, för ingen skulle gå hem som förlorare. Det skulle vara rättvist. Ingenting är omöjligt och världen är ett skimrande hav av möjligheter. Det är klart att käftsmällen blev hård när de insåg att världen inte fungerar så.

Se till att välkomna de bortskämda ynglingarna ordentligt nu, och kom ihåg – tålamod!

Olivia

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro