ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Ifrågasätt mig inte när jag väljer bort alkohol

Insändare · 8 Nov 2018
Uppdaterad 2 Jul 2019

"Calle" har slutat dricka alkohol – och det ser vissa i hans omgivning som ett problem. Foto: Unsplash


Jag har många gånger fått frågan om varför jag inte dricker. Jo, säger jag, jag tar inte heroin heller, skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

pil
Detta är en insändare

Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning. OBS! Den här texten publicerades 8 november 2018.

För många år sedan bestämde jag mig för att sluta dricka alkohol, det gick över styr och jag kan väl i dag kalla mig nykter alkoholist. För mig ett bra val, för många andra ett problem.

quotation startJag har många gånger fått frågan om varför jag inte dricker. Jo, säger jag, jag tar inte heroin heller.quotation end

På något sätt är det så viktigt att kunna berusa sig. Människor är vänliga nog att komma med idéer som att ”nu har vetenskapen hittat ett botemedel”, ”nu finns det piller så man kan dricka”, ”nu finns kbt så man kan lära sig dricka” och diverse psykoanalytiska metoder för att försöka hitta orsaken till drickandet.

Jag har hört allt, tror jag, under dessa 30 år som jag avstått. För mig handlar det om något helt annat i dag. En känslomässig städning som ger mig ett bra liv utan alkohol. Att lägga energin på något bättre.

För mig handlar ett liv utan alkohol om en känslomässig städning, skriver Calle. Foto: Unsplash.

Jag har många gånger fått frågan om varför jag inte dricker. Jo, säger jag, jag tar inte heroin heller. Alkohol och heroin är droger, alkoholen är värst, den skövlar fler människor än krig. ”Va, så kan det inte vara.” Jo, så är det just av den anledningen att alkoholen är laglig, alla har sin rätt att supa ihjäl sig men att knarka är olagligt.

Senast läste jag att alkohol är bra mot demens. Jag undrar om det finns någon som tror på den teorin. Det ska möjligen vara den törstiga alkoholisten som använder sådan propaganda till att legitimt fortsätta sitt torftiga liv. Skål!

Calle

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro