ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Du har inte rätt att skrika på mina barn

Insändare · 3 Jun 2019
Uppdaterad 3 Jun 2019
Mitt äldre barn övade på att rita färgglada hjärtan och de få bokstäver barnet lärt sig på marken, skriver Iris.

Mitt äldre barn övade på att rita färgglada hjärtan och de få bokstäver barnet lärt sig på marken, skriver Iris. Foto: Unsplash


Barnet övade på att rita färgglada hjärtan och de få bokstäver barnet lärt sig på marken, skriver Iris.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

I dag var vi ute i sommarsolen. Barnen på 4 respektive 1 år var äntligen friska och fick gå ut och leka med oss föräldrar. Glada med gatukritor som de fått från mormor i present gick vi till närmaste allmänna lekområde där äldre barnet övade på att rita färgglada hjärtan och de få bokstäver barnet lärt sig på marken. Stolta ritade de i lugn och ro.

quotation startEn del tycker tydligen att en vuxen människa ska få skrika vad som helst till barn.quotation end

Plötsligt dyker det upp en välbärgad välvårdad man i 70-års åldern och börjar skrika att han tyckte det var fult och att han ansåg att de inte hade rätt att rita där då han kunde se lekområdet från sin balkong.

Överrumplade berättar vi att det regnar bort varpå han brusar upp ännu mer och påstår att barnen kommer att växa upp och bli vandaler som slår sönder busskurer. Sen avslutas det påståendet med glåpord och verbala personangrepp på oss vuxna.

Som om inte detta var obehagligt nog hör vi hur han upprepar dessa så kallade profetior om barnen till andra som går förbi och dessa tillsynes normala människor i samma 60-70 års ålder som mannen informerar oss att vi minsann ska vara aktsamma.

De ansåg alltså att det vara fullt berättigat att en fullvuxen människa skriker till en 4-åring att det ritar fult och kommer bli en brottsling och att inför barnen dessutom skrika fula personangrepp till föräldrarna när de berättar att det regnar bort.

En del tycker tydligen att en vuxen människa ska få skrika vad som helst till barn. Men när jag lugnade mina skärrade barn som undrade varför mannen skrek på oss, önskade jag i tysthet att några av alla barn mannen skrikit åt skulle behandla honom med samma mynt när de blivit vuxna och han plötsligt ville ha deras hjälp på ålderns höst.

Iris

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro