ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Jag vill slippa betala skatt när vården inte är tillräckligt bra

Insändare · 26 Maj 2019
Uppdaterad 27 Maj 2019

Foto: Unsplash


Jag vill ha möjligheten att aktivt och varje månad ta beslut om jag vill betala skatt eller låta bli, skriver Daniella.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Måste jag betala skatt?

Om en sjuksköterska på vårdcentralen kan göra bedömningen att min son inte uppfyller kriterierna för ett halsprov trots halsont, svullnad och feber i mer än en vecka då anser jag att det är bäst att politikerna också ger mig rätten att jag, som förälder och medborgare i samhället, kan välja att göra egna bedömningar.

quotation startVi blev dåligt bemötta på vårdcentralen i dag och jag skämdes att min son fick med sig den bilden av sjukvården.quotation end

Till exempel i fråga om att betala skatt eller avstå det. En rättighet som jag vill ha och utnyttja eftersom sjukvården inte uppfyller mina kriterier eller vad jag förutsätter är samhällets kriterier på vad bra vård är och bör stå för. Jag vill ha möjligheten att aktivt och varje månad ta beslut om jag vill betala skatt eller låta bli. För om min son kostar samhället så mycket att han inte är värd ett halsprov då undrar jag varför jag månad efter månad måste trots allt betala skatt.

Vi blev dåligt bemötta på vårdcentralen i dag och jag skämdes att min son fick med sig den bilden av sjukvården. Han som ska växa upp och betala skatt för ett välfärdssystem som inte längre existerar. Han som i dag blev hemskickad utan att man ens tog ett halsprov på honom. Han som aldrig har tagit antibiotika eller legat sjukvården till last, han som har legat sjuk i över en vecka. Det är skamligt, det är skrattretande, det är ett sjukt system där jag måste fortsätta betala skatt medan min son nekas vård.

Vårdcentralen, se efter era rutiner! Det handlade inte ens om att få rätten att träffa en läkare utan om att ta halsprov.

Daniella

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro