ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Lägg ner Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan

Insändare · 5 Jun 2019
Uppdaterad 5 Jun 2019
Låt LO, TCO, Saco och Ledarna skulle mycket tydligare kunna motverka arbetslöshet och arbetsmiljöproblem, skriver Bernt.

Låt LO, TCO, Saco och Ledarna skulle mycket tydligare kunna motverka arbetslöshet och arbetsmiljöproblem, skriver Bernt. Foto: Johan Nilsson/TT


Låt LO, TCO, Saco och Ledarna ta över, skriver Bernt.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Låt LO, TCO, Saco och Ledarna ta över Arbetsförmedlingen, Arbetsmiljöverket och Försäkringskassan.Ge dem ansvaret för att driva dessa verksamheter istället. Dessa parter känner alla väl till de speciella förhållanden, lagar, avtal och villkor som råder i dag för stora delar av löntagare på svensk arbetsmarknad.

De skulle mycket tydligare kunna motverka arbetslöshet och arbetsmiljöproblem, åtgärda sjukskrivningar och ta tag i behovet av kompetensutveckling på arbetsmarknaden. Skillnaderna mellan arbetare, tjänstemän och akademiker minskar alltmer i ansvar på arbetsmarknaden i så väl offentlig som i privat sektor. Särskilt socialförsäkringarna hanteras effektivast av löntagarnas organisationer.

Bernt

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro