ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Sluta med framåtvända barnvagnar

Insändare · 4 Jun 2019
Uppdaterad 4 Jun 2019
Jag behöver inte gå många meter utanför mitt hem förrän jag ser en framåtvänd barnvagn, skriver insändarskribenten.

Jag behöver inte gå många meter utanför mitt hem förrän jag ser en framåtvänd barnvagn, skriver insändarskribenten. Foto: NTB/TT


Barnet behöver bli tryggad av sin förälder, skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Jag behöver inte gå många meter utanför mitt hem förrän jag ser en framåtvänd barnvagn.

quotation startI dag börjar många barn förskolan tidigt och när förskoledagen väl är slut efter många timmar, behöver barnet bli tryggad av sin förälder.quotation end

Det bekymrar mig och i synnerhet när jag ser att alla dessa barn är alldeles för små. Vad hände med vikten av anknytning? Ett barn behöver kunna se föräldern för att kunna känna sig trygg och har inget som helst behov av att möta en forsande ström av intryck, visar forskning som gjorts om ämnet.

I dag börjar många barn förskolan tidigt och när förskoledagen väl är slut efter många timmar, behöver barnet bli tryggad av sin förälder. I stället sätts barnet alltså i en vagn där det inte har någon chans till ögonkontakt med sin förälder.

Ellen, blivande förskollärare 

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro