ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Insändare: Stämpla inte alla Sverigedemokrater som rasister

Insändare · 5 Jun 2019
Uppdaterad 5 Jun 2019
Publiken inför Jimmie Åkessons tal under politikerveckan i Almedalen 2018.

Publiken inför Jimmie Åkessons tal under politikerveckan i Almedalen 2018. Foto: Henrik Montgomery/TT


Låt inte minoriteten avgöra hur vi bemöter och behandlar majoriteten, skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Är det inte dags att vi alla enas om att inte låta minoriteten i olika grupper avgöra bemötandet av majoriteten?

Låt inte rötäggen vara de som sätter standarden för alla de som inte är det.Låt inte radikala djurrättsaktivister sätta normen för alla veganer och djurvänner.Låt inte alla Sverigedemokrater stämplas som renodlade rasister.Låt inte religiösa fanatiker sätta standarden för de fredligt troende.Låt inte våldsbenägna män få äran att dra ner de män som kämpar för kvinnors och barns trygghet.Låt inte enskilda feministers irrationella, desperata eller misslyckade handlingar förminska betydelsen av jämställdhet.Låt inte kriminella invandrare avgöra bemötandet av de hårt arbetande som gör rätt för sig.Låt inte bidragsfuskare skända bilden av de som verkligen behöver all tid, stöd och omsorg de kan få.

Vi ska inte blunda för de misslyckanden och problem som finns, det har vi inte råd med. Men, genom att låta den negativa minoriteten avgöra bemötandet av den oskyldiga majoriteten sår vi grogrunden för orättvisor och negativa spiraler. Det måste vi sluta med.

Kan vi enas om att vi, som medborgare i ett solidariskt samhälle, i grund och botten vill att vi alla ska ha det bra? Det som skiljer oss åt är att vi väljer att förklara problem på olika sätt och med det följer olika lösningar. Hur kommer vi fram till bästa lösningen? Vi debatterar sakligt, fördomsfritt, modigt med insikten om att vi egentligen har samma mål; ett bättre samhälle. Låt oss hjälpa varandra bli mer produktiva mot våra mål.

SB

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro