ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Jag är trött på att gråta efter besöken på BVC

Insändare · 17 Feb 2018
Uppdaterad 3 Jul 2019

Insändarskribenten »En mamma som helt börjar tappatron till BVC« tycker att det borde finnas mer samarbete mellan BVC och förskolor. Personerna på bilden har inget med texten att göra. Foto: Unsplash


Insändarskribenten är less på att komma hem från besök på barnavårdscentralen (BVC) och känna sig om en dålig mamma. Varför har inte BVC mer kontakt med barnets förskola?

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning. Observera: Den texten publicerades 17 februari 2018.

Ett av de yrken där de träffar många barn är på BVC. Borde de då inte efter alla dessa år lärt sig att alla barn precis som vi vuxna är olika?

Vid två stycken årskontroller har sköterskan på BVC sagt att min son är behov av en logoped. Vårt första möte med logopeden var bra. Hon var duktig och han kände sig trygg. Hon var inte orolig för tal eller förståelse men vi fick en tid för uppföljning. På uppföljningen var det en ny logoped som min son inte alls kände sig trygg med. Hon tvingade honom både till tal och lek. Även denna gång fick vi en tid för uppföljning. Jag avbokade den då det inte var en bra situation för min son. Han blev både stressad och pressad.

quotation startBVC ska finnas till för att stötta och ringa i varningsklockan om så behövs. De ska inte få mig att komma gråtandes hem därifrån.quotation end

Tänk själv att bli pressad till att prata om något som du inte alls är intresserad av med en främmande människa samtidigt som den människan sitter med papper och penna och antecknar allt du säger. Vem hade inte känt sig obekväm i en sån situation?

Ingen i familjen, ingen på förskolan och ingen utomstående har sagt eller visat tecken på oro för hans tal. En specialpedagog på förskolan har pratat med min son. Hon tyckte att hans tal och förståelse var bra. När jag berättade om specialpedagogen avskrev hon hans ärende för logoped direkt.

LÄS MER
Jag blir aldrig medbjuden på semester

Varför kunde inte detta gjorts från början? BVC borde ha som rutin att kolla med förskolan som barnet går på. Det är duktig personal som träffar barnet ofta.

Jag är så less på att komma hem från BVC och känna mig som en usel mamma. För det är precis det jag gör. Jag lägger all skuld på mig själv. BVC ska finnas till för att stötta och ringa i varningsklockan om så behövs. De ska inte få mig att komma gråtandes hem därifrån.

En mamma som helt börjar tappa tron till BVC

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro