ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Jag blir aldrig medbjuden på semester

Insändare · 14 Jun 2019
Uppdaterad 14 Jun 2019

Mina vänner vet att jag är singel sedan länge, skriver insändarskribenten. Foto: Unsplash


Många frågar mig nu vad jag ska göra på semestern. De gör det säkert i all välmening, men de vet att jag är singel sedan länge, skriver insändarskribenten.

klar

Artikellänk är kopierad

pil
Detta är en insändare

Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Sommaren är här och många frågar mig nu vad jag ska göra på semestern. De gör det säkert i all välmening, men de vet att jag är singel sedan länge. Jag har få vänner och många bekanta. Det är sällan mina semestrar infaller samtidigt som deras lediga veckor. Dessutom är det ingen som heller frågar om jag vill följa med dem och deras familj på semester. Jag upplever det som att de ser mig som konkurrens, eller att jag stör deras familjeplaner.

Så då blir man ensam.

quotation startJag har ingen att ventilera jobbet med som jag brukade när jag levde ihop med någon. Nuförtiden tar jag en promenad, tittar på tv, somnar och så blir det en ny dag.quotation end

Det finns de som hävdar att jag borde nätdejta, de säger ”Du hinner bli gammal och ingen kommer vilja ha dig”. Tänk vilken press.

Varför skulle ingen vilja ha mig? Jag har i alla fall ingen panik.

Jag jobbar och har den sociala biten på arbetsplatsen, men sen när man kommer hem, då kan det faktiskt kännas tomt. Jag har ingen att ventilera jobbet med som jag brukade när jag levde ihop med någon. Nuförtiden tar jag en promenad, tittar på tv, somnar och så blir det en ny dag.

Så nu är det snart semesterdags igen och folk frågar vad jag har för planer.

Jag har rest själv och gått på kurser, jag reste utomlands fyra dagar själv förra året. Det var okej, men att dela minnen med någon fanns ju inte på kartan. Jag funderar på att våga åka en vecka utomlands bara för att slippa sitta ensam inne i lägenheten och även för att få ett miljöombyte. Många tycker att jag ska åka på singelresor, till exempel med träning som tema. Visst, det skulle jag kunna göra men de är dubbelt så dyra, jag kan ju träna var jag vill. Varför ska priserna vara så dyra bara för att de heter något speciellt?

LÄS MER
Abdulla Ahmad Miri: En dag är det för sent att ringa din ensamma mamma

Nej, återigen blir det en sommar med ångest. För ledigt måste vi ha, vi får ju inte spara på semestern för jobbet.

Jag önskar att prinsen snart dyker upp hos mig med med sin öppna famn. Jag vill resa ihop med honom och ta en kopp kaffe på balkongen.

Sommar och fortfarande singel

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro