ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Jag stannade hos Sverigedemokraterna för att ni kallade mig för "rasist"

Metro Debatt · 14 Okt 2018
Uppdaterad 3 Jul 2019

Negativa känslor kan inte bekämpas genom att bemöta dem med ytter­ligare negativa känslor, skriver "Henrik". Foto: Johan Nilsson/TT


Insändarskribenten miss­nöjesröstade på SD och fick se sig placerad i ett fack som rasist.

klar

Artikellänk är kopierad

Detta är en insändare. Det är personen som har skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning. Observera: Den här texten publicerades 14 oktober 2018.

Det året då Sverige­demokraterna kom in i riksdagen, det var första gången jag röstade och dessvärre lade jag min röst på partiet. Jag var ­väldigt ung, naiv och fylld med negativa känslor. Min röst var inte så mycket för Sverigedemokraterna, utan snarare mot allt annat. Det var mitt sätt att ge långfingret till allt och alla. En slags pessimistisk handling, utan någon tro på något.

quotation startRasism är något som kommer och går i takt med dåligt mående.quotation end

Det skulle ta mig cirka fem år innan jag lämnade detta svartvita tankesätt bakom mig. Det som bland annat var anledningen till att det tog så lång tid var att jag nu upplevde mig själv sedd av alla andra som ond, korkad och »en rasist«.

Det var just den skuldbeläggningen, »rasist«, som under alla år skickade mig tillbaka till SD. Enligt mitt tankesätt var det där de flesta ansåg att jag hörde hemma.

Enligt min åsikt är rasism inget bestående. Rasism är något som kommer och går i takt med dåligt mående. När jag nu ser hur de som förespråkar SD blir bemötta, ser jag exakt samma mönster. Många som ­kämpar mot SD spelar dem rakt i händerna. Om du verkligen har lärt dig något av historien, borde du också veta att hat aldrig kan bekämpas med hat.

Många som röstar på SD känner antagligen ett utanförskap. Därför är det ganska meningslöst att utsätta dem för ännu mer utanförskap, skriver insändarskribenten Henrik. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Negativa känslor kan inte bekämpas genom att bemöta dem med ytter­ligare negativa känslor.

Med andra ord, många som röstar på SD känner antagligen ett utanförskap. Därför är det ganska meningslöst att utsätta dem för ännu mer utanförskap.

Varför ger de sig på invandrare som lever i utanförskap? Jag anser att invandrarna påminner rasister om sig själva.

När du stänger dörren för en person som du anser är »rasist«, då har du precis rekryterat ytterligare en sverigedemokrat.

Henrik

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Debatt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro