ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Varför står ni killar inte upp för oss tjejer när vi blir trakasserade?

Insändare · 22 Jul 2019
Uppdaterad 22 Jul 2019

Säg till dina vänner, bekanta, familjemedlemmar eller manliga människor du inte ens känner att detta beteende inte är okej. Våga gå emellan!, skriver Josefine. Foto: Unsplash


Våga gå emellan, annars är du medskyldig, skriver Josefin.

klar

Artikellänk är kopierad

Som tjej är är man tyvärr van att bli sexuellt trakasserad. Det liksom ingår varje gång man går ut på klubb, åker hem sent på kvällen med buss, tåg, spårvagn eller tub och sitter själv.

Det ingår när du går över gatan eller kommer till en arbetsplats där det jobbar män. Min erfarenhet är att ens chefer bara skakar på huvudet och säger saker som "Han skämtar ju bara, bry dig inte om det!".

LÄS MER
När alla vänner skaffar barn och man inte alls är sugen

Vi ska bara ta tafsandet, glåporden, kommentarerna, blickarna, visslandet och killar som inte accepterar ett nej första, andra eller tredje gången. Varför är det så svårt för killar att vara gentlemän? Även om alkohol är inblandat så är det ditt ansvar och din skyldighet att bete dig. Om du inte kan uppföra dig bland folk när du dricker alkohol så kanske du inte borde dricka överhuvudtaget. Om du inte kan uppföra dig när du sitter på bussen och börjar tafsa på ens ben så kanske du borde cykla istället. Om du inte kan hålla dina ord i styr på jobbet så kanske du borde hålla tyst istället. Det är ditt ansvar att hålla rätt på dig själv.

Och ni killar som faktiskt behandlar kvinnor med respekt och som också tycker att dessa killar handlar fel, varför står inte ni upp för oss tjejer? Säg till dina vänner, bekanta, familjemedlemmar eller manliga människor du inte ens känner att detta beteende inte är okej. Våga gå emellan!

Om du ser en stackars tjej sitta själv på bussen och bli trakasserad av några killar – gå och sätt dig vid henne och visa att du är med henne. Säg ifrån till killarna och våga stå upp för henne. Annars är du i mina ögon medskyldig.

Josefine

klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro