ANNONS
ANNONS
Logo

VAD TYCKER DU?

Detta är en insändare. Texten är skriven av en privatperson som driver en åsikt och argumenterar för sin sak. En insändare är kortare än en debattartikel och låter skribenten vara anonym.

Viktigt att man kan betala med kontanter överallt

Insändare · 11 Jul 2019
Uppdaterad 11 Jul 2019

Jag har gjort tvärtom från de flesta, jag betalar numera med kontanter för att visa att det fortfarande finns folk som vill göra detta, skriver Maria. Foto: TT


Tänk om strömmen går, om någon främmande makt släcker ner nätet eller som det ibland händer att kontakten med banken inte fungerar och vi inte har kontanter som back up?, skriver Maria.

klar

Artikellänk är kopierad

pil
Detta är en insändare

Det är personen som skrivit texten som står för åsikterna i den, inte Metro. Metro är en politiskt obunden tidning.

Vad händer med kontanterna i samhället? Jag vill välja hur jag ska betala mina varor eller restaurangbesök. Allt oftare möts jag av beskedet att de inte tar kontanter längre. Varför reflekterar inte fler människor över konsekvenserna över vad som händer när kontanterna försvinner?

quotation startJag är inte teknikfientlig men anser att kontanter måste finnas kvar som alternativ överallt.quotation end

Tänk om strömmen går, om någon främmande makt släcker ner nätet eller som det ibland händer att kontakten med banken inte fungerar och vi inte har kontanter som back up?

Jag är inte teknikfientlig men anser att kontanter måste finnas kvar som alternativ överallt. Vår demokrati är väldigt bräcklig och många har flytt till vårt land från diktaturregimer. När kontanterna försvinner har vi ingen möjlighet att vara anonyma längre.

Du går att spåra överallt, till exempel när och var du reser, var du har handlat och vad du har handlat. Jag har därför gjort tvärtom från de flesta, jag betalar numera med kontanter för att visa att det fortfarande finns folk som vill göra detta och jag tänker bojkotta de affärer och restauranger som inte vill ta emot mina kontanter.

Maria

LÄS MER
Så här debatterar du i Metro
klar

Artikellänk är kopierad

Insändare
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro