ANNONS
ANNONS
Logo

HÄLSA & TRÄNING PÅ ALLVAR

Hälsogranskaren blir Metro Go!

Filip Häggberg · 7 Aug 2019
Uppdaterad 7 Aug 2019

"När du besökt oss ska du kunna gå till dina kompisar, släkt och kollegor och berätta för dem hur det verkligen ligger till", skriver Metros hälsoredaktör Filip Häggberg. Foto: Unsplash/Metro


Du blir pumpad med tips om hur du ska leva, äta och träna – men långt ifrån allt fungerar. Vi synar råden du lever efter och granskar produktbluffarna. Välkommen till en ärlig, rak och vetenskaplig hälso- och träningssajt.

klar

Artikellänk är kopierad

“Så går du ner 5 kilo innan midsommar!”, “Därför är popcorn nyttigare än grönsaker”, “Stretcha så får du ingen träningsvärk”.

Du blir dagligen bombarderad med tips om hur du ska leva, äta och träna. Vill du tappa några kilon finns det hundratals “mirakelknep” ute på diverse svenska sajter. Larmrapporterna om vad du ska göra och inte göra duggar tätt.

LÄS MER
Välkommen – det här är nya metro.se

Problemet är att långt ifrån alla funkar på riktigt eller har stöd i vetenskapen.

Vi på Metro har synat den här typen av bluffar länge under flaggen ”Hälsogranskaren” – sprungen ur vårt prisvinnande koncept Viralgranskaren.

Nu väljer vi att växla upp Hälsogranskaren med en egen redaktör och byter samtisigt namn till Metro Go!

På Metro Go får du tipsen det finns belägg för. Vi intervjuar experterna med koll och ger dig alltid artiklar grundade på forskning och relevanta studier.

Vi tar hälsa och träning på allvar och skriver inte om vad som helst. Kommer det en dåligt kontrollerad studie som säger att ”lightläsk är ett sämre alternativ än sockersötad läsk”, när den samlade vetenskapen säger tvärtom, struntar vi i den trots den sensationella rubriken.

Vi rapporterar snarare om den dåligt kontrollerade studien när den får spridning i andra medier och förklarar varför annan forskning väger tyngre.

quotation startVi kommer vara ärliga, raka, vetenskapliga och hälsosamma.quotation end

Vi kommer att vara ärliga och nyanserade. Vi kommer inte ge dig snabba genvägar eller chockerande, alarmistiska rubriker och larmrapporter. Vi kommer lyfta fram en balanserad kost som den mest hälsosamma utan att skrämma dig som äter en pizza i veckan. Vi kommer säga att en lugn promenad är bra för dig, men att en löprunda ger ännu fler positiva hälsoeffekter.

Det sköljer in nya upphaussade livsmedel, produkter och träningsformer som ska hjälpa dig att leva som hälsosamt som möjligt. Vi granskar dem och berättar om de funkar eller inte.

Vi kommer aldrig att uppmana dig att snabbt gå ner i vikt inför midsommar eller få dig att känna att du inte duger som du är. Vi kommer inte skambelägga dig för att du inte hinner träna tre gånger i veckan. Vi kommer vara ärliga, raka, vetenskapliga och hälsosamma.

När du besökt oss ska du kunna gå till dina kompisar, släkt och kollegor och berätta för dem hur det verkligen ligger till. Och dessutom fått några tips på vägen mot att göra rätt val för din kropp och din hälsa. För det är du som bestämmer vad som är rätt för dig, vad du har tid att göra, och vad du mår bra av, både i kroppen och mentalt.

Välkommen till en ärlig, rak och vetenskaplig hälso- och träningssajt.

Välkommen till Metro Go!

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro