ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Användarvillkor

· 27 Maj 2019
Uppdaterad 17 Jun 2019

klar

Artikellänk är kopierad

Metro.se drivs av Metro Media House AB

Denna personuppgiftspolicy avser www.metro.se (Webbplatsen). Metro.se följer den lagstiftning som gäller för skydd för personuppgifter som Personuppgiftslagen (1998:204) i Sverige. En lag som reglerar behandling av dina personuppgifter och ger dig olika rättigheter avseende hanteringen av dina personuppgifter.

Vår personuppgiftspolicy redogör för hur vi kommer att använda de personuppgifter som du lämnar till oss via Webbplatsen. Det är viktigt att du läser denna policy noggrant. Genom att använda Webbplatsen eller genom att registrera dina personuppgifter hos oss, ger du ditt samtycke till att vi behandlar dina personuppgifter i enlighet med villkoren i denna personuppgiftspolicy.

Vi samlar in personuppgifter från dig på olika sätt, bland annat när osar till events i vår regi, deltar i tävlingar eller på andra sätt medverkar i olika aktiviteter på sajten. Vi kan också vid tillfällen spara personuppgifter när du svarar på kommunikation från oss.

För att registrera dig hos oss vid ex tävlingar kräver vi att du lämnar vissa personuppgifter vilka kan inkludera ditt namn, e-postadress, födelsedatum, kön, telefonnummer.

I våra server och statistik-loggar kommer vi även att samla in information kring din webbläsare, innefattande din IP-adress, uppgifter om webbläsaren, uppgifter om operativsystem samt dina aktiviteter på Webbplatsen tillsammans med information om andra webbplatser som du har besökt antingen före eller efter ditt besök på Webbplatsen.

Denna information används för att identifiera dig när du besöker Webbplatsen igen, för att kunna kommunicera med dig och för att hantera ditt bidrag i t.ex en tävling eller utlottning, för att informera dig om du har vunnit en tävling eller pris, för att tillhandahålla och optimera våra produkter och tjänster till dig, för att anpassa den reklam som du får då du besöker Webbplatsen baserat på den information du lämnat till oss vid registrering och hur du surfar då du besöker Webbplatsen samt i syfte att upptäcka och preventivt förhindra bedrägerier eller av säkerhetsskäl.

Vi använder en rad olika tekniska metoder såsom cookies och så kallade web beacons för att samla in dessa uppgifter. Vänligen se nedan under ”Cookies” för mer information.

Användande av personuppgifter i marknadsföringssyfte

I enlighet med sådan eventuell tillåtelse som du har gett oss, kommer vi att kommunicera med dig via e-post eller via telefon, SMS eller MMS med hjälp av de kontaktuppgifter du uppgett vid anmälan/registrering. Den typen av kommunikation som kan förekomma är information om våra tävlingar eller utlottningar, event-information, nyheter eller uppdateringar samt information om funktionsnyheter på webbplatsen, tekniska störningar eller nya produkter och tjänster som webbplatsen tillhandahåller och vi tror kan vara av intresse för dig. Se kontakta för kontaktuppgifter om det är så att du vill bli borttagen ur våra utskicksregister eller på annat sätt störs av den reklam som vi kommunicerar med dig.

Cookies

Användning av cookies på vår Webbplats. En cookie är en datafil som skickas från en webbplats och sparas på din hårddisk av din dators webbläsare. Cookien innehåller information så att den kan känna igen din dator när du besöker webbplatsen på nytt.

När du besöker metro.se skickar vi dig en cookie. En cookie används av oss på följande sätt:

Kunna identifiera dig som en unik besökare. När du besöker oss igen kan vi matcha dina intressen utifrån dina tidigare besök samt för att undvika att upprepa annonser eller annat material som du bara ska mötas av en gång.

I sammanställandet av anonym statistik som vi använder till dataanalys och ger oss kunskap om hur du använder webbplatsen. Så att vi kan förbättra webbplatsen strukturellt och funktionsmässigt. Genom denna information kan man inte ta fram uppgifter om din identitet.

När vi behöver tillhandahålla information till tredjeparts tjänsteleverantörer som ansvarar för säkerhet och

För att låta våra tredjeparts tjänsteleverantörer, ansvariga för säkerhet och kontroll av uppgiven identitet, till exempel vid inloggning, vid kommunikation mellan två system eller vid utväxling av meddelanden mellan användare, att samla in viss information om ditt besök på Webbplatsen och det verktyg som används för att få tillträde till Webbplatsen, exempelvis IP-adress, webbläsare och tidsinställningar endast för säkerhets- och behörighetsändamål och för att upptäcka misstänkta beteendemönster i samband med Webbplatsen eller ditt konto. Sådan information är enbart relaterad till den enhet som bereder tillträde till Webbplatsen och är inte personligt identifierbar.

Följande typer av cookies kan komma att användas på Webbplatsen, (i) ”session cookies”, vilket är temporära cookies som finns kvar i cookie-filen på din webbläsare tills du lämnar webbplatsen, och (ii) ”persistent cookies”, vilka finns kvar i cookie-filen i din webbläsare betydligt längre (hur länge beror på giltighetstiden för den specifika cookien).

klar

Artikellänk är kopierad

NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro