ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Miljonlotteriets kunder har bidragit med 2,3 miljarder i kampen mot drogerna

Metro · 4 Jul 2019
Uppdaterad 4 Jul 2019

Foto: Miljonlotteriet


I slutet av juni lämnade Miljonlotteriet över 98 miljoner kronor, som deras kunder bidragit med genom lottköp, till IOGT-NTO. Dessa pengar hjälper till att bidra till en värld där ingen far illa av alkohol och droger.

klar

Artikellänk är kopierad

Genom Miljonlotteriets affärsmodell ger varje lottköp fler människor stöd att komma till en trygg och drogfri miljö. Tack vare det överskott som Miljonlotteriet gör kan den ideella organisationen IOGT-NTO bekämpa allvarliga samhällsproblem och rädda liv. Nu senast i slutet på juni kunde Miljonlotteriet lämna över 98 miljoner kronor i överskott till organisationen.

– Under 2000-talet har Miljonlotteriet genererat ett överskott på över 2,3 miljarder kronor som oavkortat gått till IOGT-NTO:s olika verksamheter, säger Jonatan Hjort, vd på Miljonlotteriet.

En del av dessa pengar går till att ge stöd till barn och ungdomar som mår dåligt för att någon i deras närhet missbrukar. Därför arrangeras till exempel över 70 sommarläger för barn, höstaktiviteter för unga och kamratstöd i olika åldrar.

– För IOGT-NTO-rörelsen betyder behållningen från Miljonlotteriet att man inte är beroende av statligt och annat offentligt stöd för att bedriva sin verksamhet. På så sätt kan IOGT-NTO-rörelsen hela tiden prioritera de insatser som gör störst skillnad för såväl enskilda människor som samhället i stort, säger Jonatan Hjort.

Läs mer om Miljonlotteriet här.

Kundrelationen är viktig för Miljonlotteriet och majoriteten av deras kunder är med i prenumerationslotteriet, där 80 procent varit med i över två år.

– Det ser vi som ett jättefint kvitto på vår ambition om att ha långsiktiga kundrelationer med ett högt förtroende. Samtidigt är det en nyckelfaktor för att kunna behålla ett högt överskott till den ideella verksamheten.

I över 55 år har Miljonlotteriet tillsammans med sina kunder jobbat med att förändra människors liv, och Jonatan Hjort menar att lottköparnas goda gärningar är värda att belönas.

– Samtidigt som våra kunder har bidragit med över 2 miljarder kronor till ideella ändamål har de även fått ta del av drygt 4 miljarder kronor i vinster. Vi brukar prata om att goda gärningar är värda att belönas. Det är en ynnest att få vara del av en verksamhet där vi har möjlighet att både leverera 100-tals miljoner kronor till livsviktiga verksamheter men samtidigt kan belöna våra kunder med vinster i allt från hus, bilar, båtar, resor och till miljoner på banken. Miljonlotteriet bidrar till att förändra människors liv utifrån flera aspekter, avslutar Jonatan Hjort.

Vill du läsa mer om Miljonlotteriet – klicka här.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro